Firma EFES, spol. s r.o., se specializuje na dovoz, vývoz a distribuci ovoce a zeleniny již od roku 1991. V současné době společnost patří mezi největší dovozní firmy v České republice. Mezi naše klienty patří velkoobchodní firmy i obchodní řetězce. Kvalitu dováženého zboží jsme schopni plně přizpůsobit požadavkům našich zákazníků. Pro své zákazníky zabezpečujeme kompletní sortiment ovoce a zeleniny s garancí celoroční dodávky. Distribuce našeho zboží je zajišťována vlastními vozy nebo přímými vykládkami z kamionů. Skladování a manipulaci se zbožím provádíme ve skladových prostorách odpovídající úrovně.

Záruka kvality – Certifikace
Co je BRC?

BRC (British Retail Consortium) je globálně uznávaný standard, který byl původně vytvořen britským sdružením maloobchodníků s cílem zajištění bezpečnosti a kvality potravin. Dnes se BRC standardy vztahují nejen na potraviny, ale i na obaly, spotřební zboží a další produkty. BRC certifikace poskytuje záruku, že výrobky splňují přísné normy kvality, bezpečnosti a provozní efektivity, což je nezbytné pro ochranu spotřebitelů.

Jak BRC funguje?

BRC standardy stanovují požadavky na výrobní procesy, řízení kvality, hygienu, bezpečnost a legislativní shodu. Firmy, které úspěšně projdou certifikačním auditem BRC, získají certifikát, který dokládá, že splňují nejvyšší mezinárodní standardy. BRC standardy jsou pravidelně aktualizovány, aby odrážely nejnovější trendy a legislativní požadavky v oblasti bezpečnosti potravin a kvality výrobků.

Výhody certifikace BRC
  • Globální uznání: BRC je jedním z nejuznávanějších certifikačních standardů na světě, což firmám umožňuje snadněji expandovat na mezinárodní trhy.
  • Zajištění kvality: Certifikace BRC potvrzuje, že firma dodržuje nejpřísnější standardy v oblasti kvality a bezpečnosti, což zvyšuje důvěru zákazníků a obchodních partnerů.
  • Snížení rizik: BRC pomáhá firmám identifikovat a minimalizovat rizika spojená s výrobou a distribucí produktů, což vede k vyšší bezpečnosti a spolehlivosti.
  • Nepřetržité zlepšování: BRC standardy podporují kulturu nepřetržitého zlepšování, která je klíčová pro udržení konkurenceschopnosti a dlouhodobého úspěchu.
Proč je BRC důležitý?

V současném obchodním prostředí, kde je kvalita a bezpečnost produktů na prvním místě, je certifikace BRC nezbytným krokem pro firmy, které chtějí zajistit, že jejich produkty splňují nejvyšší standardy. BRC standardy pomáhají firmám udržovat vysokou úroveň provozní efektivity, minimalizovat rizika a poskytovat zákazníkům jistotu, že nakupují bezpečné a kvalitní produkty.

BRC
IFS
Co je IFS?

IFS (International Featured Standards) je mezinárodní certifikační standard, který byl vytvořen za účelem zajištění kvality a bezpečnosti produktů v potravinářském a spotřebitelském průmyslu. Tento standard je uznáván po celém světě a je zaměřen na výrobce, distributory a logistické společnosti, které chtějí prokázat svou schopnost poskytovat bezpečné a vysoce kvalitní produkty.

Jak IFS funguje?

IFS poskytuje rámec, podle kterého jsou hodnoceny výrobní procesy, logistika, kvalita a bezpečnost produktů. Firmy, které splňují přísné požadavky tohoto standardu, obdrží certifikaci IFS, která potvrzuje jejich závazek k dodržování nejvyšších standardů kvality a bezpečnosti. IFS se vztahuje nejen na potraviny, ale i na obaly, logistiku, domácí potřeby a další výrobky.

Výhody certifikace IFS
  • Důvěryhodnost: Certifikace IFS potvrzuje, že společnost splňuje nejpřísnější standardy kvality a bezpečnosti, což zvyšuje důvěru zákazníků a obchodních partnerů.
  • Konkurenční výhoda: Firmy s certifikací IFS jsou lépe připraveny konkurovat na mezinárodních trzích, protože tato certifikace je často požadována předními maloobchodníky a distributory.
  • Zlepšení procesů: IFS pomáhá firmám identifikovat a implementovat zlepšení ve svých výrobních a logistických procesech, což vede ke zvýšení efektivity a snížení nákladů.
  • Snížení rizik: Certifikace IFS minimalizuje rizika spojená s nekvalitními produkty a zajišťuje, že všechny produkty odpovídají platným zákonům a předpisům.
Proč je IFS důležitý?

V dnešním globalizovaném světě, kde jsou spotřebitelé stále náročnější, je certifikace IFS klíčovým nástrojem pro firmy, které chtějí prokázat svou odpovědnost za kvalitu a bezpečnost svých produktů. IFS pomáhá firmám zajišťovat, že jejich produkty jsou vyráběny, baleny a distribuovány podle nejvyšších standardů, což přispívá k ochraně spotřebitelů a posilování značky.

Co je SEDEX?

SEDEX (Supplier Ethical Data Exchange) je celosvětová nezisková organizace, která se zaměřuje na podporu etického obchodu a zajištění zodpovědných a udržitelných dodavatelských řetězců. SEDEX poskytuje online platformu a nástroje, které firmám pomáhají sdílet a spravovat informace o etických standardech a praktikách ve svých dodavatelských řetězcích.

Jak SEDEX funguje?

SEDEX umožňuje firmám z celého světa vyměňovat si informace o pracovních podmínkách, ochraně lidských práv, ochraně životního prostředí, zdraví a bezpečnosti zaměstnanců a obchodní etice. Platforma SEDEX umožňuje transparentní komunikaci mezi dodavateli a jejich zákazníky, což pomáhá odhalovat a řešit potenciální problémy ve výrobním procesu.

Výhody členství v SEDEX
  • Transparentnost: SEDEX poskytuje firmám možnost transparentně sdílet informace o etických standardech v jejich dodavatelském řetězci.
  • Snížení rizik: Firmy mohou identifikovat a minimalizovat rizika spojená s etickými problémy, jako jsou špatné pracovní podmínky nebo nedodržování ekologických standardů.
  • Zlepšení reputace: Členství v SEDEX ukazuje závazek k udržitelnému a etickému podnikání, což může zvýšit důvěru zákazníků, investorů a obchodních partnerů.
  • Zjednodušení auditu: SEDEX usnadňuje provádění etických auditů tím, že centralizuje a standardizuje informace, které jsou přístupné všem relevantním stranám.
Proč je SEDEX důležitý?

V dnešní době, kdy zákazníci a spotřebitelé stále více požadují, aby společnosti podnikaly zodpovědně a udržitelně, je SEDEX klíčovým nástrojem pro firmy, které chtějí zajistit, že jejich produkty a služby odpovídají nejvyšším etickým standardům. Organizace SEDEX pomáhá vytvářet svět, kde jsou lidé a planeta na prvním místě, a kde jsou firmy motivovány k tomu, aby jednaly s odpovědností.

Zelený přístup – Myslíme na životní prostředí
EKOKOM 2023

Aktivně se snažíme snižovat uhlíkovou stopu našeho podnikání. Zajímáme se o životní prostředí, energetickou spotřebu jsme minimalizovali instalací solárních panelů na střechách sídla společnosti v Praze 5.

Pro snížení objemu vyprodukovaného odpadu, veškeré přebytečné kartony lisujeme.

Protože zátěž životního prostředí nám není lhostejná, finančně podporujeme třídění odpadu.